بادام یکی از خوراکی هایی است که در ایران انواع مرغوبی از ان موجود می باشد . بادام زمینی یکی از گونه های بادام می باشد . خوردن بادام در این روز ها که به سال نو نزدیک میشویم در میان مردم بنا به رسوم بیشتر شده و دراین راستا خالی از لطف نیست تا با خواص این خوراکی مفید اشنا شوید . با سایت پزشک تو همراه باشید تا مطالب مفیدی را پیرامون خواص و ویتامین های موجود در بادام زمینی بیاموزید.

بادام زمینی خواص بادام بادام

بادام فوايد بسياري براي بدن دارد، از جمله:

1- پايين آورنده کلسترول بد( LDL ) و کاهش دهنده بيماري هاي قلبي

بادام داراي مقدار زيادي چربي است، اما از نوع غير اشباع! اين چربي خطر بيماري هاي قلبي را کم مي کند. تحقيقات نشان داده است که تمامي مغزهاي خوراکي، بيماري هاي قلبي و کلسترول بد را دور مي کنند.

مطالعه اي نشان داده است، افرادي که 5 بار در هفته آجيل مي خورند،50 درصد احتمال خطر براي بيماري هاي قلبي را از خود دور مي کنند.

2- بادام، آنتي اکسيدان است.

ويتامين E در پوست بادام وجود دارد. اين ويتامين، يکي از انواع آنتي اکسيدان ها مي باشد. فوايد آنتي اکسيدان ها در بدن بسيار زياد است. آنتي اکسيدان ها جلوي برخي امراض را مي گيرد، از جمله: سرطان، بيماري قلبي، فراموشي، آلزايمر، خوب عمل نکردن سيستم ايمني، آب مرواريد چشم(کاتاراکت)، ضعيف شدن ماهيچه ها و هم چنين بر سلامتي پروستات اثر مي گذارند و از تخريب سلول ها و DNA جلوگيري مي کنند.

3- از گرفتگي عضلاني جلوگيري مي کند.

بادام داراي منيزيم و پتاسيم است. هنگامي که به مقدار کافي منيزيم در بدن باشد، در خون جريان مي يابد و اکسيژن و مواد مغذي را سريع تر حمل مي کند و جلوي افزايش ضربان قلب را مي گيرد. بادام بسيار بيشتر از جو يا حتي اسفناج، منيزيم دارد.

پتاسيم در انقباض عضلات، به جريان درآوردن اعصاب، متعادل کردن فشار خون و عملکرد بهتر قلب نقش دارد.

4/1 فنجان بادام داراي 99 ميلي گرم منيزيم و 257 ميلي گرم پتاسيم مي باشد.

4- به کاهش وزن کمک مي کند.

بسياري از افراد به خاطر افزايش وزن، بادام نمي خورند. در حالي که متخصصان تغذيه به اين نتيجه رسيده اند، افرادي که حداقل 2 بار در هفته آجيل مي خورند، نسبت به آنها که اصلا و يا به ندرت آجيل مي خورند، بيشتر وزن کم مي کنند.

5- هر روز، بادام بخوريد تا انرژي داشته باشيد و از سلامتي خود لذت بريد.

اين ماده غذايي به خاطر دارا بودن ويتامين ها و پروتئين و آهن ، انرژي مورد نياز بدن را افزايش مي دهد.

همان طور که مي دانيد، آهن يکي از اجزاء مهم هموگلوبين مي باشد و نقش هموگلوبين، حمل اکسيژن در خون است. لذا آهن کمک مي کند که سلول ها اکسيژن مورد نياز خود را دريافت کنند و کمبود آن موجب خستگي و ضعف در انجام کارها مي شود.

موسسه غذا و دارو براي حفظ سلامتي بدن دريافت روزانه 18 ميلي گرم آهن را توصيه مي کند. اما بايد توجه داشت که زيادي آهن خطرناک مي باشد و مي تواند قلب، کبد و لوزالمعده را از کار بيندازد.

6- جلوگيري از سرطان

بادام داراي مقدار زيادي کلسيم و پروتئين مي باشد. 100 گرم بادام تازه در حدود 20 گرم پروتين و 240 ميلي گرم کلسيم دارد. کلسيم و فيبر موجود در بادام، کاهش دهنده سرطان روده بزرگ مي باشد. اسيد فوليک در بادام، باعث کاهش سرطان دهانه رحم مي گردد.

7- منبع انرژي

بادام محتوي مقدار زيادي چربي هاي غير اشباع، فيبر، پروتئين گياهي، روي، مس و منيزيم مي باشد. بادام داراي انواع ويتامين ها مي باشد که به سوخت و ساز کربوهيدرات ها کمک مي کند و يکي از منابع انرژي براي مغز مي باشد.

4/1 فنجان بادام، 45 درصد منيزيم روزانه و 20 درصد مس روزانه و 17.6 درصد ويتامين B2 روزانه را تامين مي کند. همچنين4/1 فنجان بادام، 7.62 گرم پروتئين بيشتر از پروتئين يک عدد تخم مرغ دارد.

8- جلوگيري از سنگ کيسه صفرا

9- کاهش دهنده قند خون و بيماري ديابت

10- تقويت عملکرد ريه

به طور کلي، بادام جلوي برخي بيماي هاي تنفسي از قبيل: تنگي نفس، برونشيت مزمن و امفيزم( اتساع و بزرگي عضوي در اثر گاز) را مي گيرد.

سلنيوم، در بادام و آجيل يافت مي شود. سلنيوم نيز يک آنتي اکسيدان مي باشد.

11- استحکام استخوان ها

بادام محتوي مقدار زيادي چربي غير اشباع و بسياري از مواد مغذي مي باشد، از جمله: کلسيم و منيزيم. اين عناصر براي استحکام استخوان ها استفاده مي شوند.

به طور کلي، بادام غني ترين منبع غير حيواني کلسيم مي باشد.

استخوان ها و دندان هايتان را با استفاده از فسفر موجود در بادام، تقويت کنيد.

مقدار کلسيم در 25-20 عدد بادام بيشتر از 4/1 فنجان شير است. پس براي جلوگيري از پوکي استخوان يک منبع غني مي باشد.

12- خانم هاي باردار توجه کنند!

اگر شما باردار هستيد و يا قصد بارداري داريد، بادام منبع اسيد فوليک است. همان طور که مي دانيد، اين ويتامين عمل ساخت و نگه داري سلول ها را برعهده دارد. اين وظيفه در هنگام تقسيم سلولي و رشد بسيار مهم است ، پس براي زنان باردار و نوزادان بسيار مهم است. اسيد فوليک در تکامل رشد جنين بسيار با اهميت مي باشد. رشد طناب نخاعي و مغز جنين در گرو وجود اسيد فوليک مي باشد.

اغلب زناني که مي خواهند باردار شوند و زنان باردار بايد مکمل اسيد فوليک مصرف کنند. پس بادام، يادتان نرود!

نکته:

در عيد، برخي از افراد بادام بوداده مصرف مي کنند. اين بادام به اندازه بادام خام مفيد نيست. انرژي بادام بوداده در 100گرم، 597 کيلوکالري، چربي در حدود 53 گرم و فيبر 12 گرم مي باشد. براي سوزاندن اين مقدار انرژي بايد 119 دقيقه پياده روي کنيد!

به نظر شما کدام يک از بادام ها بهتر است، تازه يا بوداده؟

به راستي در همه نعمات خدا، فايده و ضرر وجود دارد. باز هم مي گويم، به مقدار کافي خوردن بهتر از هيچ وقت نخوردن است.

سال خوبي را داشته باشيد و از نعمت هايي که خداوند به شما ارزاني داشته، استفاده کنيد.

مريم سجادپور- کارشناس تغذيه

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.